Nytaarsfest

Sådan holder du den fedeste nytårsfest!

Vi nærmer os den tid på året, hvor frasen “glædelig jul og godt nytår” slynges ud fra danskernes stemmebånd, mens de utålmodigt drømmer sig frem til årets fest – nytårsaften.

Fejringen af tidens gang og årets skifte komplimenteres ofte af god mad, champagne og dronningens nytårstale, førend nedtællingen til det store brag begynder. Fra en kædereaktion af euforisk udspring fra stole, sofaer og andre møbler antændes krudtet og raketter skydes til vejrs.

Imidlertid ender årets fest sjældent, som man havde håbet på, og de akkumulerede forventninger til nytårsfesten bliver aldrig udløst. Det er synd og skam, og derfor får du her en guide til at holde den bedste nytårsfest nogensinde.

 

Begynd forberedelser nu!

Ofte kommer man alt for sent i gang med forberedelserne til festen, hvilket først og fremmest kan resulterer i, at dine gæster får lovet sig andre steder hen – og ingen gæster er lig med ingen fest!

Det virker måske mærkeligt, men du bør allerede tænke på din nytårsfest i det øjeblik, at det daværende år er afsluttet. På den måde kan du nemlig sikre dig at være først i køen til de gode og billige festlokaler, til de rette cateringfirmaer eller til at få hyret en DJ, der selv kan medbringe diskoteksudstyr til at sparke festen i gang.

 

Planlæg udførligt

Der er mange ting, man skal tænke over, når man vil holde en nytårsfest. Hvor skal festen holdes, hvem skal inviteres, hvad tid skal folk komme og hvad kan du gøre for at underholde dem? Dertil skal gæsterne jo også inviteres i ordentlig tid og ligeledes teases, så de ikke kan andet end at takke ja til invitationen.

Du bør planlægge aktiviteter såsom en kåring af den bedst klædte mand og kvinde, der ligeledes giver dine gæster en grund til at gøre sig umage i deres tøjvalg. Ligeledes bør du sørge for, at der er mad og drikke under hele aftenen. Husk på, desto mindre dine gæster skal tænke på, desto mere kan de fokusere på blot at feste.

 

Lav en fest for alle

Til den fedeste nytårsfest skal der inviteres masser af mennesker, og dette betyder, at der kommer mange forskellige personligheder, der kan lide at feste på forskellige måder. Nogle er måske meget til dans, mens andre hellere vil tale sammen. Derfor skal du forsøge at tilpasse festen til alle dine gæster.

Hvis der er mange til festen, der ikke kender hinanden, bliver du også nødt til at være den gode vært, som præsentere dem for hinanden. Ligeledes bør du lave aktiviteter, der sørger for, at folk, som ikke kender hinanden skal tale sammen.

 

Musik er alfa omega

Musik og fest går hånd i hånd. Derfor skal du selvfølgelig til nytårsfesten sørge for at finde en DJ, der kan tage temperaturen på dine gæster og spille op til deres humør. Igen skal du være opmærksom på, at dine gæster kan have meget forskellige musiksmage, og derfor bør du finde nogle af de lighedspunkter, som de har i deres smag.

 

Pynt op til braget

Desto mere det ligner, at du har forberedt dig på festen, desto mere feststemte og imponerede vil dine gæste blive. Når det syner, at du har lagt et kæmpe stykke arbejde i at skabe en fantastisk fest, vil dine gæster føle sig beæret over at have været blevet inviteret, hvilke for alles vedkommende gør aftenen mere unik.

 

Festen skal som udgangspunkt ikke have nogen slutning, men du skal sørge for, at folk kommer godt og sikkert af sted, når de skal hjemad. Skal folk bruge taxaer, kan du bestille dem. Du bør selvfølgelig få sagt farvel til dem, når de forlader festen.

Med disse fem råd i baghånden, er du klar til at holde den fedeste nytårsfest får dig og dine gæster år efter år efter år, så vi får det “gode nytår”, vi så gerne vil have.