Kontor, selvstændig

Sådan starter du en virksomhed for få penge

Har du altid drømt om at være din egen chef, men aldrig haft råd til at tage springet? Så bliver du glad nu. Det her indlæg er skrevet med det formål, at hjælpe sultne ildsjæle med iværksætter drømme. De fleste vil sige at der er mange omkostninger forbundet med at starte egen virksomhed. Det er sådan set rigtigt nok, men der er alternative metoder man kan tage i brug.

At have egen virksomhed er ikke kun forbeholdt overklassen – nej, det skal være noget vi alle har mulighed for at starte.

Her har du en guide til hvordan du starter egen virksomhed, for færrest mulige penge.

Start som en konsulentvirksomhed

Ved en konsulent virksomhed, er der ikke mange omkostninger forbundet. Da du lever af at sælge og overbevise dine kunder med din viden, stiller det ikke mange krav til materiale ting eller produktindkøb.

Spar hvor du kan

Det kan være fristende at drømme stort, og straks tænke 10 år frem. Men pas på med det. Når du starter din egen virksomhed, er det vigtigt at du har fokus på alle omkostninger. Skal du købe kontormøbler til din konsulent virksomhed, som du iøvrigt styrer hjemmefra, da det er billigere, så husk at købe møblerne brugt.

Tag alle dine kontakter i brug

Når du som ny-opstartet virksomhed løber ind i problemer, så tøv ikke med at udnytte dit netværk. Måske har du kontakter der kan hjælpe, som du har erhvervet dig gennem dit arbejde, inden du blev selvstændig.

Husk at spørge dine venner og familie om hjælp. De fleste ved hvor svært det er at starte egen virksomhed, og folk er mere villige til at hjælpe end du tror. Har du en onkel der er ekspert i bogføring? Så få hjælp af ham til at aflægge det årlige regnskab.

Du bliver overrasket over for langt dine nære vil gå for at hjælpe dig – så det er bare at spørge!