Kollegaer med et godt sammenhold

Hvorfor er mennesker så vigtige for virksomheden?

Det er ikke nogen hemmelighed, at mennesker er det bærende element i stort set alle virksomheder. Det skyldes først og fremmest, at der naturligvis skal bruges nogle ansatte til, at stå for driften i virksomheden, det er en ting. Men faktisk bidrager de ansatte på arbejdspladsen i flere aspekter, end de egentlig tænker over til dagligt. I dette indlæg, vil du få belyst nogle af de pågældende aspekter.

Kollegaerne påvirker arbejdsglæden

Du kender det måske fra dig selv. Det er ikke lige arbejdet du glæder dig super meget til at komme i gang med, til gengæld glæder du dig til at se dine kollegaer. Arbejdsdagen bliver både kortere og mildere, fordi du har nogen på arbejdet som du bryder dig om, og har lyst til at snakke med. Forholdet til dine kollegaer er faktisk med til at afgøre, hvorvidt du har lyst til at blive i virksomheden eller ej.

Det kan selvfølgelig også have den modsatte effekt. Det er de færreste som trives på en arbejdsplads hvor man intet forhold har til sine kollegaer. Det kan eksempelvis skyldes, at man ganske enkelt ikke har noget til fælles med sine kollegaer, andet end arbejde. Der findes dog også værre årsager til et dårligt arbejdsmiljø.

For et par år siden, var der meget snak omkring mobning på arbejdspladserne. Selvom man ikke hører meget til termet i medierne længere, finder det stadig sted. Som en god kollega, er det derfor vigtigt at være opmærksom på, at der ikke er nogen i virksomheden som bliver udsat for følgende. Hvis mobning finder sted, så henvend dig til chefen og få konflikten løst.

Vi tænker forskelligt

Som mennesker er vi alle forskellige, det leder til mange divergerende tankegange, hvilket er gunstigt for virksomheder – især dem indenfor de kreative brancher. til møderne kommer der langt flere vinkler på diverse emner, brainstorming bliver langt mere omfattende og firmafesterne bliver bedre.

Ydermere inspirerer medarbejderne rundt om på arbejdspladserne hinanden. Vi har alle forskellige kompetencer, både hvad angår det personlige aspekt og fagområder. Det er naturligt at have et forbillede, og det fleste har i en eller anden grad en person på arbejdet, som de ser op til. Det kan være chefen for hans lederevner, eller den overbevisende sælger.

Det er bestemt ikke en dårlig egenskab, at have et forbillede, eftersom det i høj grad kan motivere os til, at arbejde hårdere og yde den bedste indsats vi kan.

Og husk nu – som leder har du ansvaret for, at skabe et godt arbejdsmiljø, hvilket du til dels gør ved at rekruttere medarbejdere som passer ind i virksomheden.