Pas på de skjulte gebyrer ved lån

Det siger nok lidt sig selv, men alligevel er der ikke mange som tænker over det. Nogle lån har navne der beskriver deres formål, det er specielt hos banken. Der har de boliglån, billån, kviklån og mange andre. Her låner du penge til et bestemt formål som der skal redegøres for. Men efter der er kommet en konkurrent på markedet til banken, nemlig hurtig lånene, er det blevet meget mere simpelt at låne penge.

Her kan man låne alt fra få hundrede kroner, til langt over de 10.000 kr. Den største forskel på de to, er sikkerheden bag. Låner du penge i banken, vil de tage et kig på din økonomi, og på baggrund af denne vil det blive bedømt hvor mange penge der kan lånes. Det kan også være de siger der ikke kan lånes penge, og det er her mange vender sig til hurtiglånene.

Grunden til at man gør det, er at det er meget let at søge om, og endnu lettere at få fat på. Som tommelfingerregel skal man kunne overholde to krav: Ikke at stå i RKI eller debitor registeret, og være fyldt 18 år. Dog skal det nævnes, at langt de fleste udbydere har et krav der hedder minimum 23 år. For mange mellem 18-23 år, vil SU-lånet også i langt de fleste tilfælde være mere attraktivt.

Løbetid, renter, ÅOP og gebyrer

Disse ord er du sikkert allerede stødt på. Ellers kan det garanteres at du gør i forbindelse med at tage et lån. Ved banklån vil du opleve, at der oftest er ret lang løbetid, for eksempel er det meget normalt at et boliglån løber over 30 år. Det betyder du har 30 år til at betale lånet tilbage til banken. Undervejs kan man omlægge lånet, få en ny rente og en masse andet, men det ændrer sjældent på løbetiden.

Men er det mere et forbrugslån man skal have fat i, så vil løbetiden aldrig komme så langt op. Derudover vil man i meget få tilfælde få lånet i banken, også selvom de tilbyder forbrugslån. Mange bryder sig heller ikke om at søge disse lån gennem banken, da man skal redegøre for hvad pengene skal bruges til. Igen når vi til det punkt hvor mange vender sig til hurtiglånene.

Disse lån kan optages online, godkendes inden for 15 minutter – 4 timer, pengene er på kontoen op til 2 bankdage efter og har en løbetid på omkring 30 dage. Man kan også sætte løbetiden ned hvis dette ønskes. VIVUS.DK er en af de hurtiglåns udbydere der har fanget mange danskeres interesse, da de tilbyder det første lån gratis. Og det er jo specielt attraktivt op til juletiden, hvor man gerne vil give lidt flere og dyrere gaver til dem omkring sig.

Pas på fælderne

Der er mange hurtiglåns udbydere, og der er kommet mange forskellige typer af hurtiglån på markedet. Nogle af dem optages på nettet, andre på mobilen over SMS, men fælles for dem alle er de høje renter. Det gælder virkelig om at skabe sig et overblik, og at finde det billigste lån der er på markedet.

Dette kan gøres ved at sammenligne lånenes ÅOP, årlige omkostninger i procent, da den laveste ÅOP vil være det billigste lån. Det er vigtigt at pointere at når man sammenligner lån på denne måde, skal lånenes udgangspunkt være ens. Det betyder at du ikke kan sammenligne et lån til 4.000 kr med et lån til 7.000 kr.