Bilforsikring til unge

Jeg har netop fundet ud af hvorfor bilforsikring til unge er så meget dyrere end en bilforsikring til f.eks. voksne. Jeg sad nemlig og læste lidt om det på nettet, og jeg fandt så ud af, at det skyldes, unge mennesker reelt set kører mere uforsvarligt end voksne bilister.

Unge mennesker står desværre stærkt repræsenteret i ulykkesstatistikkerne, når man kigger på dem hvor biler har været involveret. Og det er desværre rigtig mange gange et ungt menneske bag rattet, som er skyld i ulykken. Dette kan skyldes for høj fart, som har medført at vedkommende har mistet kontrollen over bilen. Det kan også skyldes alkohol og euforiserende stoffer eller en anden form for uopmærksomhed, f.eks. mobilen, som mere eller mindre altid er lige ved hånden, hvis ikke i hånden på unge mennesker.

Forsikringsselskaberne kigger meget på statistikker og selvfølgelig især ulykkesstatistikker. Derfor bliver bilforsikring til unge dyrere end til voksne mennesker, som som regel har haft kørekort i flere år og derfor er mere erfarne end dem, som kun lige har fået det eller blot har haft det i nogle år. De fleste forsikringsselskaber har lavet et skel mellem at være ung og at være voksen, som går ved de 25 år.

Prisen for bilforsikring til unge under 25 år vil derfor altid være dyrere end hvis du f.eks. er 30 år gammel. Men hvad så hvis man er ung og kører godt? Ja nu skal du bare høre, hvad jeg fandt ud af. Er du f.eks. 23 år gammel og har du haft kørekort siden du var 18, så kan du tage en test for at bevise over for dit forsikringsselskab at du altså er god nok.

Uanset hvad må du dog aldrig nogensinde få dine forældre til at stå for din bilforsikring til unge. Det betegnes nemlig som forsikringssnyd, og det er derfor strafbart med både bøder og fængsel, hvis du gør dette og bliver opdaget af dit forsikringsselskab. Der er derfor ikke andet for, end at få købt dig din første bilforsikring til unge. Den vil – uanset hvad – altid være den dyreste bilforsikring, som du kommer til at have.

Men jo før du får dig en bilforsikring, jo bedre. For med en bilforsikring til unge kommer du i gang med at optjene anciennitet, som på den lange bane vil give dig en billigere bilforsikring. Der kan derfor være mange penge at spare, når du først er kommet i gang.