tilbagebetaling_jordvarme

Spar penge med jordvarme

Jeg er lige startet på et nyt projekt derhjemme, som jeg tror kunne være interessant for min blog, jordvarme!

 

Hvis ikke du har hørt om jordvarme før, så fortvivl ej, det havde jeg heller ikke før for nylig. Jeg sad som jeg nogen gange gør og surfede på nettet uden at have en bestemt formål. Her faldt jeg over siden jordvarmeanlaegspris.dk som både fortæller om jordvarme og giver dig mulighed for at spille tilbud fra flere udbydere af jordvarme.

 

Før jeg går i dybden med mit eget jordvarme projekt vil kort fortælle hvad jordvarme er og hvilke fordele man som husejer kan få.

Hvad er jordvarme?

Et jordvarmeanlæg består overordnet set af to komponenter, jordvarmeslangerne og jordvarmepumpen. Slangerne skal graves ned i haven til det hus som skal opvarmes. Når slangerne er befinder sig en meter under jordens overflade, kan den væske som cirkulere rundt i slangerne “høste” den energi som er lagret i jorden.

 

Energien som kan “høstes” er naturligt opstået og stammer oprindeligt fra solen. Når solens stråler rammer jorden bliver en del af den energi som er i strålerne lagret under jordens overflade.

 

Når man skal få den energi som er i jorden ind i sit hus skal man bruge jordvarmeslangerne. Ved at fylde dem op med en frostvæske, som cirkulere, kan man bringe energien ind til en varmepumpe som er installeret i eller ved huset.

 

Varmepumpen fordamper vandet, kondensere det og skaber herved varme, som kan sendes ud i dine radiatorer eller som gulvvarme. Den jordvarme som du bruger til at opvarme din bolig er altså gratis, når du har fået installeret et jordvarmeanlæg har du ikke længere omkostninger til opvarmning.

 

At din varmeregning helt forsvinder er meget sandsynligt, dog skal et par faktorer være på plads før dette er muligt.

 

  1. Din have skal være minimum 3 – 4 gange så stor som din bolig.
  2. Din have skal modtage rigeligt med sollys.

 

At din have skal have en vis størrelse før du kan undgå varmeregninger helt skyldtes, at frostvæsken skal kunne indsamle en del energi før du kan opvarme hele din bolig. Energien som skal indsamles kommer fra solen, derfor er det vigtigt, at din have ikke er fyldt med træer eller andre ting som skærmer for solen.

Mit jordvarme projekt

Mit jordvarme projekt startede som sagt helt tilfældigt ved, at jeg sad og surfede på nettet og tilfældigt faldt over jordvarmeanlaegspris.dk. Her fandt jeg først ud af at jeg kunne spare mange penge i forhold til mit nuværende oliefyr. Desuden fandt jeg ud af, at fordi jeg i øjeblikket bruger et oliefyr, så kan jeg nedsætte min husstands CO2 udslip med mere end 50%.


Jeg er ikke kommet alt for langt i mit projekt endnu, så jeg har ikke fået den endelige pris for hele investeringen med omkostninger til lån og hvad der ellers måtte være. Dog jeg ved allerede, at efter de første 10 – 15 år har jeg betalt for hele investeringen med de penge jeg normalt ville bruge på varme. Herefter er det lutter fortjeneste.