ophug3

Rustbehandling af din bil

 

Rust er din bils værste fjende og kan forårsage dyrer reperationer af bilen. Vejret i Danmark er utrolig fugtigt. Denne fugt resultere i at der samler sig kondensvand i pladesamlingerne på bilen, hvilket udvikler sig til rust.

Det danske vejr kan være hårdt og det er ikke kan fugten der kan skabe problemer for din bil. I vintermånederne bliver vejene saltet for at eliminere de glatte veje. Det dårlige side af at salte veje, er at når vejsalt sætter sig i undervognen på bilen, bliver det en god grobund for rust. Det er derfor altid en god grund til at få sendt bilen til en undervognsbehandling.

Hvordan vælger man et godt værksted til rustbehandling?

Har man ikke forstand på biler, kan det være utrolig svært at gennemskue om et værksted er dygtige eller sjusket når de arbejder på din bil.

Undervognsbehandling er en tillidssag da man ikke ved hvad der foregår når man efterlader sin bil på et værksted, dog er det vigtigt at bemærke at en undervognsbehandlings kvalitet ikke afhænger af hvilke produkter der bruges men hvordan de bruges. Bruges der eksempelvis et dyrt produkt men vælger ikke at afmontere dækkene, kan man risikere at få produktet på sine fælge, hvilket ikke er godt for dem.

Et forbilled for et godt værksted er blandt andet Fyns Undervognscenter, der går højt op i at en rustbehandling er af høj kvalitet og at bilen bliver skånet under processen.

Hvor tit skal bilen behandles?

Mange nye biler kom fra producenten med en 6 års rustgaranti, denne garanti gælder dog kun hvis man overholder fabrikantens vedligeholdelses vilkår. Disse vilkår vil dem du har købt bilen hos, kunne informere dig nærmere om. For ældre biler vil det altid være en god idé at få vedligeholdt undervognen ca. hvert 3 år.

Det kan altid være en god idé at bibeholde det samme undervognscenter, da de vil kunne kende din bil og vide hvad der før er lavet på den. Herved, sikre du ligeledes at bilen får samme behandling hver gang og undgår at lege russisk roulette med din bils.

Hvornår er det bedst at rustbehandle bilen?

Som nævnt tidligere er den danske vinter yderst hård ved bilen og det kan klart anbefales at få klaret behandlingen inden disse måneder. Under alle omstændigheder er det bedst at få rustbehandlet sin bil så tidligt som muligt, da vejret i Danmark kan være svingende på trods af månederne. Ydermere tager bilen ikke skade af behandlingen men derimod beskyttes i tilfælde af dårlige vejr dage.